Vaniljesausboller
7. februar 2021
Vaniljesaus gjør bollene ekstra myke og gode. Det blir en rik og god vaniljesmak
Ca 17 stk
INGREDIENSER
- 5 dl vaniljesaus
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 150 g sukker
- 2 ts vaniljesukker
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 1 pose tørrgjær
- 750 g hvetemel
- + egg til pensling
Lunk vaniljesausen til fingervarm. Hell den i bakebollen og tilsett resten. Eltes med kjøkkenmaskin minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse. Dette er en deig med mye fett i så den hever sakte, min bruker 1,5 time på første heving.
Hvelv deigen ut på melet underlag og del i like store emner, jeg veier hvert emne til ca 100 g og får da 17 stk. Trill til boller og legg de på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 45 minutter.
Pensle med sammenvispet egg.
Stekes midt i ovn på 225 grader i ca 15 minutter.
Avkjøl på rist. Fine å fryse
Forrige
Vaniljesauskake
Nyere
2 kommentarer
Anne Mari Hjelmeland
Hei kan jeg bruke ferdig pose med boller og tilsette vaniljesaus i deigen ?
Gro
Vil tro det går fint.