
Vaniljekrem
Det er ikke mye som slår hjemmelaget vaniljekrem, silkemyk og med en deilig smak av vanilje.
Gir ca 5 dl vaniljekrem
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 2 dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- 3 eggeplommer
- 75 g sukker
- 25 g maisenna
Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøa. Ha frø og stang i en tykkbunnet kjele sammen med melk og fløte og kok opp.
I en bolle vispes eggeplommer, sukker og maisenna sammen.
Hell litt av den kokende fløtemelka over i bollen med eggeplommer men du pisker godt. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp på medium varme til det såvidt koker og kremen har tyknet, rør hele tiden. Sil vaniljekremen over i en bolle.
Fyll litt kaldt vann i oppvaskkummen og sett bollen i. Rør i kremen til den er avkjølt. Legg litt plastfolie helt ned på kremen og sett bollen i kjøleskapet til den er helt kald.
Den tykner litt mer når den er helt kald.


Smoothie bowl med eple

Pølse og pastagrateng
Du vil kanskje også like

Øsebrød
15. desember 2019
Kyllingburger med coleslaw
12. mai 2020