Vaniljekrem
Det er ikke mye som slår hjemmelaget vaniljekrem, silkemyk og med en deilig smak av vanilje.
Gir ca 5 dl vaniljekrem
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 2 dl kremfløte
- 1 vaniljestang
- 3 eggeplommer
- 75 g sukker
- 25 g maisenna
Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøa. Ha frø og stang i en tykkbunnet kjele sammen med melk og fløte og kok opp.
I en bolle vispes eggeplommer, sukker og maisenna sammen.
Hell litt av den kokende fløtemelka over i bollen med eggeplommer men du pisker godt. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp på medium varme til det såvidt koker og kremen har tyknet, rør hele tiden. Sil vaniljekremen over i en bolle.
Fyll litt kaldt vann i oppvaskkummen og sett bollen i. Rør i kremen til den er avkjølt. Legg litt plastfolie helt ned på kremen og sett bollen i kjøleskapet til den er helt kald.
Den tykner litt mer når den er helt kald.