Vaniljekrem
De fleste av oss har vel jukset innimellom og kjøpt ferdig vaniljekrem, men det er vel noe av det enkleste man kan lage selv. Har man først smakt hjemmelaget går man ikke tilbake til den kjøpte. Bruk den som den er eller bland med pisket krem.
INGREDIENSER
- 2,5 dl fløte
- 2,5 dl melk
- 100 g sukker
- 30 g maisenna
- Frø fra 1 vaniljestang eller 2 ts vaniljesukker
- 4 eggeplommer
Del vaniljestanga i to og skrap ut frøa. Ha frø, stang og resten av ingrediensene i en tykkbunnet kjele og kok opp på middels varme, rør hele tiden. Kremen tykner etterhvert som den blir varmere. Ta kjelen av plata rett før den koker og sil den over i en ren bolle. Fyll litt kaldt vann i kummen og sett bollen i. Rør innimellom til kremen er avkjølt.
Legg litt plastfolie helt ned på kremen for å hindre snerk på toppen. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet. Kan brukes etter et par timer men er best om den får stå til dagen etter.