Tropisk aroma
Jeg har mange favorittkaker men dette er ei som står langt opp på favorittlista. Saftig og god kake med litt krydder i og en deilig sjokoladekrem.
INGREDIENSER
- 125 g romtemperert smør
- 250 g sukker
- 2 egg
- 300 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 1 ts muskat
- 1 ts kanel
- 2 dl melk
- 1 ss kakao + 1 ss varmt vann
Rør smør og sukker hvitt. Pisk inn eggene. Pisk inn krydder, bakepulver, mel og melk.
Kle ei rundform på 24 cm med bakepapir.
Del røra i 3 like deler og stek 2 av dem i hver sin form midt i ovnen på 200 grader i 10-15 minutter.
Rør kakao og vann sammen og bland dette inn i den tredje røra. Stekes på samme måte som de lyse.
Har du flere former kan de stekes samtidig. Denne kaka blir skjør og kan være vanskelig å dele i to, derfor er det best å steke i 3 former. Har du ikke 3 former, stek en om gangen, vask forma før neste. Bakepapir i bunnen hver gang. Avkjøles helt på rist.
GLASUR
- 150 g romtemperert smør
- 1 pk melis
- 3 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 1/2 dl kaffe
Pisk smøret luftig. Ha i kakao, vaniljesukker og litt og litt melis. Spe med kaffe mens du pisker til en luftig krem.
Legg den ene lyse bunnen på et fat og smør på litt av kremen, legg på den mørke og smør på litt krem. Legg den siste lyse bunnen på og smør resten av kremen oppå og rundt kaka.
Jeg tok av litt av kremen og sprøyta små topper langs kanten. Pyntet med litt hakket hvit sjokolade.
Syns den ser så stilig ut når man skjærer i den.
Den bør få stå litt i kjøleskapet og få satt seg før den spises. Jeg lager den gjerne dagen før. Kan fryses.