Tomatsaus
23. februar 2020
Dette er en enkel men veldig god tomatsaus. Bruk den som pizzasaus, pastasaus, i pølsegryter eller til kjøttboller. Ønsker man litt ekstra sting så kan chili tilsettes.
Denne oppskriften gir 4 dl ferdig saus, holder til f.eks 2 langpannepizzaer.
INGREDIENSER
- 1 løk
- 2 fedd hvitløk
- 1 boks hermetiske tomater
- 1,5 ss tomatpuré
- 1 ts oregano
- 1 dl vann
- 1 buljongterning
- Salt og pepper
Skrell og finhakk løk og hvitløk. Fres dette blankt i ei gryte, tilsett tomatpuré og oregano og la det surre et lite minutt. Ha i tomat, vann og buljongterningen og la det småkoke minimum 30 minutter, rør innimellom. Kjør sausen glatt med en stavmikser. Smak til med salt og pepper.
Kan fryses
Forrige
Pai med ørret
Nyere