Tjukksnipp
3. desember 2019
Tjukksnipp er en tykk, myk snipp. Perfekt følge til et glass melk eller en kopp kaffe. Vet noen bruker sukker og kanel oppå men det er ikke jeg vant med så disse er altså uten, akkurat sånn jeg liker dem best.
ca 55 stk
INGREDIENSER
- 5 dl kulturmelk
- 1,25 dl kaldt vann
- 400 g sukker
- 250 g smør
- 3 ts hornsalt
- 3 ts kardemomme
- 1,2 kg hvetemel
Smelt smøret og avkjøl det litt. Rør alt raskt sammen. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i 2 timer.
Kjevle ut litt om gangen og bruk minst mulig mel.
Kjevles til ca 1 cm tykk leiv. Bruk en kaketrinse eller lignende og skjær ut ruter
Legges på et stekebrett med bakepapir. Ha litt avstand mellom hver da de eser noe utover
Stekes midt i ovnen på 250 grader i ca 7 minutter, de skal såvidt begynne å få litt farge. Avkjøl på rist. Frys de som ikke skal spises samme dag.
Forrige
Mokkalikør
Nyere