Baking,  Søt gjærbakst

Syltetøyboller

Gode luftige boller fylt med syltetøy. Bruk det syltetøyet du vil eller har.

20 stk

INGREDIENSER

  • 4 dl lunken melk
  • 1 egg
  • 75 g sukker
  • 1/2 ts salt
  • 1 pose tørrgjær
  • 100 g romtemperert smør i terninger
  • 700 g hvetemel
  • Fyll: fast syltetøy
  • Pensling: sammenvispet egg
  • Pensling etter de er stekt: smeltet smør og sukker

Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i to. Kjevle hver del ut til et rektangel på 50×20. Del i 2 på langs og deretter i 5. Man har da 10 ruter.

Legg litt syltetøy i midten på hver rute

Ta de 4 hjørnene opp og samle dem, knip godt langs kanten så den blir tett.

Legges med skjøten ned på et stekebrett med bakepapir. Gjenta med den andre deigen.

Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter.

Avkjøl bollene litt, pensle med smeltet smør og dypp dem i sukker. Kan fryses

3 kommentarer

  • Helene

    Disse ser artige ut å lage! Takk for artig oppskrift – jeg har lyst til å forsøke senere i år, men jeg er litt ny i bake-gamet og undrer på hva som er fast syltetøy. Jeg syns det er ålreit å bruke Nora hjemmelaget jordbærsyltetøy, det har jeg ofte i kjøleskapet til å servere vafler når jeg har besøk, kan jeg bruke det tror du?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *