Svinefilet i ovn med sopp og fløtesaus
Svinefilet er god mat og ved å putte den i ei form med litt andre godsaker blir det både enkelt og godt. Det er ikke veldig mye fløte i sausen bare akkurat nok til at det blir godt, men bytt bare litt av vannet med fløte skulle du ønske kraftigere saus.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 500 g svinefilet
- 1 rødløk
- 100 g sopp
- 1/2 blomkål
- 4 dl vann
- 1/2 dl fløte
- 1 buljongterning
- 1 ts dijonsennep
- Maizena
- Pepper
Skrell og del rødløk i biter, del sopp i biter. Stek dette i ei stekepanne til løken er myk og soppen har fått litt farge. Legg dette over i ei ildfast form. Del blomkål i buketter og legg i forma.
Del svinefileten i skiver, ca 1 cm, og stek dem raskt på hver side, krydre med pepper.
Ha vann, fløte, sennep og buljong i stekepanna og kok opp, jevn med maizena til en tykk saus. Hell sausen over i forma.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter, til blomkålen er myk.
Poteter eller ris passer til