Kjøtt,  Middag

Svinefilet i ovn med sopp og fløtesaus

Svinefilet er god mat og ved å putte den i ei form med litt andre godsaker blir det både enkelt og godt. Det er ikke veldig mye fløte i sausen bare akkurat nok til at det blir godt, men bytt bare litt av vannet med fløte skulle du ønske kraftigere saus.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 500 g svinefilet
  • 1 rødløk
  • 100 g sopp
  • 1/2 blomkål
  • 4 dl vann
  • 1/2 dl fløte
  • 1 buljongterning
  • 1 ts dijonsennep
  • Maizena
  • Pepper

Skrell og del rødløk i biter, del sopp i biter. Stek dette i ei stekepanne til løken er myk og soppen har fått litt farge. Legg dette over i ei ildfast form. Del blomkål i buketter og legg i forma.

Del svinefileten i skiver, ca 1 cm, og stek dem raskt på hver side, krydre med pepper.

Ha vann, fløte, sennep og buljong i stekepanna og kok opp, jevn med maizena til en tykk saus. Hell sausen over i forma.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter, til blomkålen er myk.

Poteter eller ris passer til

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *