Suksesskake
Dette er min families favorittkake, jeg må alltid bake den når vi skal samles. Jeg skjønner dem godt jeg, det er en meget god kake.
INGREDIENSER
- 4 eggehviter
- 150 g melis
- 150 g mandler
Pisk eggehvitene stive. Hakk mandlene med kniv eller kjør dem i en foodprossesor. Bland mandler og melis og vend dette forsiktig inn i eggehvitene.
Kle bunnen på ei rundform på 24 cm med bakepapir og hell røra oppi. Stekes på nederste rille på 175 grader i 35-40 minutter. Avkjøl kaka litt i forma før ringen fjernes. Avkjøl helt.
- 1 dl fløte
- 100 g sukker
- 4 eggeplommer
- 2 ts vaniljesukker
- 150 g smør
Ta smøret ut av kjøleskapet og del i terninger. Ha alt unntatt smør i en kjele og varm opp på litt under middels varme, rør hele tiden. Rett før det koker ta kjelen av plata og hell kremen gjennom en sil for å få en glatt og fin krem. Rør inn smør, litt og litt. Sett i kjøleskapet til kremen er tykk nok til å smøres utover kakebunnen. Legg kakebunnen på et fat før kremen has på, den kan være vanskelig å flytte etterpå. Hakk litt sjokolade og strø på toppen eller pynt med sjokladepynt.
Den er best dagen etter så man kan med fordel lage den dagen før den skal spises. Kaka kan fryses med krem.