Strawberry shortcake
Konsistensen på shortcake er som en mellomting mellom kjeks og kake. Den serveres gjerne i porsjonsstykker som dessert, fylt med jordbær og krem. Jeg har her lagd den som en kakeform og den ble jo riktig så lekker syns jeg.
INGREDIENSER
- 250 g hvetemel
- 1,5 ts bakepulver
- 1/4 ts natron
- 2 ss sukker
- 1/2 ts salt
- 3 dl fløte
Bland det tørre sammen i en bolle og rør inn fløte. Hell på benken og kna den sammen, den skal være litt tørr så ikke tilsett mere væske.
Trykk den utover til en runding ca 2 cm tykk. Jeg legger en kakering til ei 22 cm rundform på bakepapiret og trykker deigen ut så den passer inni. Kakeringen skal ikke være med under stekingen
Stekes midt i ovnen på 200 grader i 18-20 minutter. Avkjøl helt.
FYLL
- 400 g jordbær
- 3 ss sukker
Del jordbær i biter og rør forsiktig inn sukker. Sett i kjøleskapet ca 1 time, bæra skal begynne å safte seg.
- 3 dl fløte
- 1 ts vaniljesukker
- 2 ss sukker
Bland i en bolle og pisk til en myk krem.
Del kaka i to og legg den underste delen på et kakefat. Dynk bunnen med litt av safta fra jordbæra. Bre over halvparten av kremen og fordel halvparten av jordbæra oppå. Legg på toppen og bre resten av kremen over og legg på resten av jordbæra. Hell resten av safta fra bærene over.
Den blir bløt av å stå lenge så fyll den rett før den skal spises.