Stekt ris med panert kylling
Stekt ris er perfekt å lage når man har rester av kokt ris. Her er det bare å tilsette de grønnsakene man ønsker, eller bruk rester her også.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 fedd hvitløk
- 1 stilk vårløk
- 150 g frossen grønnsaksblanding
- 300 g kokt, kald ris
- 2 egg
- 1 håndfull hakket persille
- Salt og pepper
Skrell og finhakk hvitløk og vårløk. Stek dette til det begynner å bli mykt. Tilsett grønnsaker og ris og la det surre på medium varme i 5 minutter eller til alt er gjennomvarmt. Lag en grop i midten, visp eggene lett sammen og hell det i gropa. La eggene stivne litt før det hele røres sammen. Rør inn persille og smak til med salt og pepper
- 2 kyllingfileter
- 1 egg
- 3 ss hvetemel
- Salt og pepper
- Ca 2,5 dl panko
Del kyllingfiletene i 2 horisontalt sånn at du har 4 tynne fileter.
Ha egget i en bolle og visp det lett sammen. Ha mel i en bolle og krydre med salt og pepper. Ha panko i en bolle.
Vend kyllingen først i hvetemel, så i egg og tilslutt i panko. Stekes til de er gylne på begge sider og gjennomstekte.
Server gjerne med sweet chilisaus til