Sorenskriverfruens kaffekaker
En nydelig småkake med et flott navn. Dette er en gammel oppskrift og ble nok bakt og servert hele året. Jeg lager de til jul og de er veldig populære. Myke inni og sprø på utsiden.
30-35 stk
INGREDIENSER
- 100 g mørk kokesjokolade
- 200 g sukker
- 200 g romtemperert smør
- 1 egg
- 250 g hvetemel
- 1 ts vaniljesukker
- 1 ts bakepulver
- Melisglasur til pynt
Smelt sjokoladen og avkjøl den litt.
Pisk smør og halvparten av sukkeret lyst og luftig.
Pisk egget og resten av sukkeret til eggedosis.
Bland alt sammen og rør inn mel, bakepulver og vaniljesukker. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i minimum 1 time. Del deigen i tre og trill til lange, tykke pølser som passer kortlengden av et stekebrett. Legg et bakepapir på stekebrettet og legg pølsene oppå. Trykk de litt flatere, ca 0,5 cm tykke.
Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 12 minutter. Med en gang de kommer ut av ovn skjær i strimler med ei kaketrinse eller en pizzaskjærer, 2-3 cm brede.
Avkjøles litt på stekebrettet før de forsiktig løftes over på ei rist. Pynt de avkjølte stengene med melisglasur. Oppbevares i tett kakeboks av metall.