Snurrer med vaniljekrem og jordbær
12. april 2020
Snurrer er alltid godt og disse er fylt med vaniljekrem og jordbær.
18 stk
INGREDIENSER
- 4 dl melk
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 150 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 100 g romtemperert smør i terninger
- 700 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
- 2,5 dl vaniljekrem
- 200 g jordbær
- Kanel
- + egg til pensling
Del jordbær i skiver.
Hell deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 50×35 cm. Fordel vaniljekrem over, strø på litt kanel og legg på jordbærene. Rull sammen fra langsiden og del i 18 biter. Legges på et stekebrett med bakepapir. Legg et klede over og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 14 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse
Melisglasur ved servering blir ekstra godt
Forrige
Dalgona kaffe
Nyere