Baking,  Søt gjærbakst

Snurrer med vaniljekrem og daim

Disse ble så gode at jeg måtte skrive dem inn med en gang, mens jeg sitter her å prøvesmaker min tredje. Myke, luftige og med et deilig fyll, må jo bare bli godt det.

15 stk

INGREDIENSER

  • 3 dl melk
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 1 egg
  • 1/2 ts salt
  • 75 g sukker
  • 1 pose tørrgjær
  • 550 g hvetemel

Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

  • Vaniljekrem (ca 7 spiseskjeer)
  • 2 doble daim ( 2×56 g)
  • Pensling: sammenvispet egg og daim

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen. Kjevle ut til et rektangel på ca 50×35 cm. Smør på et passelig lag med vaniljekrem. Hakk daimen (spar ca 3 ss til topping) og strø den over. Rull sammen fra langsiden og del i 15 biter. Legges på et stekebrett med bakepapir, dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.

Pensle med egg og strø på daim. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *