Snurrer med ost og skinke
Snurrer med ost og skinke er et godt alternativ i matpakka. De er like gode kalde så de kan tas rett fra frysa og legges i matboksen, de er da tint til lunsj. Passer også supert som turmat eller til kveldskosen.
Brukes røkt skinke istedenfor kokt blir det litt mere smak.
30 stk
INGREDIENSER
- 3 dl vann
- 3 dl melk
- 50 g mykt smør i terninger
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 900 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
FYLL
- 100 g finhakket purre
- 250 g kokt skinke eller 1 boks bogskinke
- 250 g revet ost
- + egg til pensling
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del deigen i to.
Kjevle hver del ut til et rektangel på ca 60×30, fordel fyllet over og rull sammen fra langsiden. Del hver i 15 snurrer.
Legg de på et stekebrett med bakepapir, trykk de litt flatere. Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter. Pensle med egg.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i 15-20 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.