Smuldrepai med rabarbra
Nå er rabarbraen på topp og da må man passe på å nyte den. Søt og god rabarbra med en sprø topping, kan nesten ikke bli bedre.
Høstes rabarbra hele sommeren slipper man å få de grove, trevlete stilkene. Fjern blomstene når de kommer. Rabarbra kan også fryses, skjær i små biter og frys i passe porsjoner, da kan man nyte rabarbra hele året.
INGREDIENSER
- 400 g rabarbra
- 1 – 1,5 dl sukker
- 2 ss potetmel
- 1 ts kanel
Unge friske stilker bare deles, eldre tykke stilker bør skrelles.
Del rabarbra i ca 1 cm lange biter, ha det i ei paiform på ca 23 cm. Kan også bruke ei ildfast form. Strø over sukker, potetmel og kanel og vend det godt sammen
SMULDRETOPPING
- 100 g hvetemel
- 100 g sukker
- 50 g havregryn
- 100 g smør
- 2 ss mandelflak eller hakkede mandler
Ha mel, sukker, havregryn og smør i en bolle og smuldre det sammen. Fordel dette over rabarbraen og strø mandler på toppen.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 25 minutter.
Nytes lunken eller kald med vaniljesaus eller is.