Baking,  Kaker

Smashkake

Sjokoladekake sier vel de færreste nei til. Fyller man den i tillegg med et digg fyll og smash! blir det helt himmelsk godt

INGREDIENSER

  • 2 egg
  • 225 g sukker
  • 125 g smør
  • 1 dl melk
  • 4 ss kakao
  • 2 ts vaniljesukker
  • 2 ts bakepulver
  • 175 g hvetemel

Pisk egg og 175 g av sukkeret til eggedosis

Ha smør, kakao og resten av sukkeret i en kjele og varm opp under omrøring til smøret er smeltet, tilsett melk og kok opp.

Sett mikseren med eggedosisen på full hastighet og hell i en tynn stråle den kokende melkeblandingen i eggedosisen

Senk hastigheten og tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, bland godt.

Kle bunnen på ei 22 cm rundform med bakepapir, smør kantene og hell røra oppi. Stekes midt i ovn på 175 grader i ca 35 minutter. Avkjøl kaka litt i forma før ringen fjernes og kaka avkjøles helt på rist.

VANILJEKREM

  • 2 dl melk
  • 2 dl fløte
  • 1 vaniljestang
  • 3 eggeplommer
  • 75 g sukker
  • 25 g maisenna
  • + 2 dl fløte og 1 ss sukker til krem

Ha eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle og visp det godt sammen.

Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele og tilsett melk og fløte og kok opp. Bruk en tykkbunnet kjele.

Hell litt av den kokende fløtemelka i bollen med eggeplommer og pisk godt. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp på middels varme til kremen tykner, rør hele tiden.

Sil kremen over i en bolle og sett bollen i kummen. Fyll litt kaldt vann i kummen og rør i kremen til den er avkjølt. Legg litt plastfolie helt ned på kremen og sett bollen i kjøleskapet til den er helt kald.

Pisk 2 dl fløte og 1 ss sukker til krem og vend inn i vaniljekremen.

SJOKOLADEKREM

  • 50 g smør
  • 100 g lys kokesjokolade eller melkesjokolade
  • 3 ss fløte

Hakk sjokoladen

Smelt smøret og tilsett sjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Rør inn fløte.

Sett kremen i kjøleskapet til den har tyknet litt, ca 30 minutter. Bruk en visp og pisk kremen litt så den blir litt luftigere

I tillegg trengs 1 pose Smash! – grovhakket

MONTERING

Del kakebunnen i 2 og legg den nederste bunnen på et kakefat. Bre sjokoladekremen over, halvparten av vaniljekremen og 1/3 av smashen. Legg den andre bunnen oppå og bre resten av vaniljekremen over og resten av smashen oppå.

Oppbevares i kjøleskapet. Bunnen uten fyll kan fryses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *