Smashkake
Sjokoladekake sier vel de færreste nei til. Fyller man den i tillegg med et digg fyll og smash! blir det helt himmelsk godt
INGREDIENSER
- 2 egg
- 225 g sukker
- 125 g smør
- 1 dl melk
- 4 ss kakao
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ts bakepulver
- 175 g hvetemel
Pisk egg og 175 g av sukkeret til eggedosis
Ha smør, kakao og resten av sukkeret i en kjele og varm opp under omrøring til smøret er smeltet, tilsett melk og kok opp.
Sett mikseren med eggedosisen på full hastighet og hell i en tynn stråle den kokende melkeblandingen i eggedosisen
Senk hastigheten og tilsett hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, bland godt.
Kle bunnen på ei 22 cm rundform med bakepapir, smør kantene og hell røra oppi. Stekes midt i ovn på 175 grader i ca 35 minutter. Avkjøl kaka litt i forma før ringen fjernes og kaka avkjøles helt på rist.
VANILJEKREM
- 2 dl melk
- 2 dl fløte
- 1 vaniljestang
- 3 eggeplommer
- 75 g sukker
- 25 g maisenna
- + 2 dl fløte og 1 ss sukker til krem
Ha eggeplommer, sukker og maisenna i en bolle og visp det godt sammen.
Splitt vaniljestanga i to og skrap ut frøene. Ha frø og stang i en kjele og tilsett melk og fløte og kok opp. Bruk en tykkbunnet kjele.
Hell litt av den kokende fløtemelka i bollen med eggeplommer og pisk godt. Hell alt tilbake i kjelen og varm opp på middels varme til kremen tykner, rør hele tiden.
Sil kremen over i en bolle og sett bollen i kummen. Fyll litt kaldt vann i kummen og rør i kremen til den er avkjølt. Legg litt plastfolie helt ned på kremen og sett bollen i kjøleskapet til den er helt kald.
Pisk 2 dl fløte og 1 ss sukker til krem og vend inn i vaniljekremen.
SJOKOLADEKREM
- 50 g smør
- 100 g lys kokesjokolade eller melkesjokolade
- 3 ss fløte
Hakk sjokoladen
Smelt smøret og tilsett sjokolade og rør til sjokoladen er smeltet. Rør inn fløte.
Sett kremen i kjøleskapet til den har tyknet litt, ca 30 minutter. Bruk en visp og pisk kremen litt så den blir litt luftigere
I tillegg trengs 1 pose Smash! – grovhakket
MONTERING
Del kakebunnen i 2 og legg den nederste bunnen på et kakefat. Bre sjokoladekremen over, halvparten av vaniljekremen og 1/3 av smashen. Legg den andre bunnen oppå og bre resten av vaniljekremen over og resten av smashen oppå.
Oppbevares i kjøleskapet. Bunnen uten fyll kan fryses.