Småbrisene nektariner
Som det kommer frem av navnet er dette en dessert for voksne. Søtt, sprøtt og digg avslutning på et godt måltid.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 2 nektariner
- 2 dl vann
- 50 g sukker
- Frø fra 1 vaniljestang
- Ca 1 dl konjakk
Kok opp vann, sukker og frø fra vaniljestang. Avkjøl og smak til med konjakk.
Del nektarinene i tynne båter, ta av skinnet og legg dem i sukkerlaken. La de ligge minimum 1 time.
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
- 50 g smør
- 25 g mandler
- 1/2 ts kanel
Smuldre sammen hvetemel, sukker og smør. Hakk mandlene og rør dette og kanel inn. Bre det utover et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger underveis. Det skal bli lett gyllent. Avkjøl helt.
- 3 dl fløte
- 1 ss melis
Piskes til krem.
Løft nektarinene ut av laken og legg de lagvis i glass med krem og mandelblandingen.
Mandelblandingen holder seg sprø et par timer så desserten kan lages litt på forhånd, oppbevar i kjøleskapet.