Dessert

Småbrisene nektariner

Som det kommer frem av navnet er dette en dessert for voksne. Søtt, sprøtt og digg avslutning på et godt måltid.

4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 nektariner
  • 2 dl vann
  • 50 g sukker
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • Ca 1 dl konjakk

Kok opp vann, sukker og frø fra vaniljestang. Avkjøl og smak til med konjakk.

Del nektarinene i tynne båter, ta av skinnet og legg dem i sukkerlaken. La de ligge minimum 1 time.

  • 50 g hvetemel
  • 50 g sukker
  • 50 g smør
  • 25 g mandler
  • 1/2 ts kanel

Smuldre sammen hvetemel, sukker og smør. Hakk mandlene og rør dette og kanel inn. Bre det utover et stekebrett med bakepapir. Stekes midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger underveis. Det skal bli lett gyllent. Avkjøl helt.

  • 3 dl fløte
  • 1 ss melis

Piskes til krem.

Løft nektarinene ut av laken og legg de lagvis i glass med krem og mandelblandingen.

Mandelblandingen holder seg sprø et par timer så desserten kan lages litt på forhånd, oppbevar i kjøleskapet.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *