Skvallerkålsuppe
13. juli 2019
Å få skvallerkål i hagen er litt av et mareritt, den tar bokstavelig talt over alt. Heldigvis kan den spises og har en mild litt pepperaktig smak. Bruk bare de lyse unge bladene, de smaker best.
INGREDIENSER
- 1 liter skvallerkålblader (ca 50 g)
- 1 løk
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/2 liter grønnsaks eller hønsebuljong
- 1 dl fløte
- Salt og pepper
- Gressløk
Skyll bladene så du får vekk rusk og rask. Finhakk løken og surr den blank i litt smør. Tilsett hvitløkspulver og bladene og la det surre til bladene faller sammen. Ha i buljong og la det småkoke i ca 10 minutter. Stavmiks suppen glatt. Tilsett fløte og gi et raskt oppkok. Smak til med salt og pepper. Server med litt finhakket gressløk i hver tallerken.
Forrige
Kanelsnurrer med marsipan
Nyere