Skolebrød
Skolebrød må da være noe av det beste som finnes. Myke, luftige boller fylt med vaniljekrem og med melisglasur og kokos på toppen blir det nesten uimotståelig.
15 stk
INGREDIENSER
- 3 dl melk
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 1 egg
- 1/2 ts salt
- 75 g sukker
- 1 pose tørrgjær
- 550 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
- Fyll: ca 3 dl vaniljekrem
- Egg til pensling
- Melisglasur og kokosmasse
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 15 like deler. Trill til boller og klem dem litt flatere. Legg på stekebrett med bakepapir. Legg over et klede og etterhev ca 30 minutter.
Lag en grop i midten på hver bolle
Ha litt vaniljekrem i hver grop
Pensle med egg og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist.
Smør på melisglasur og strø på kokosmasse.
Kan fryses uten melisglasur