Sjokoladepannekaker med appelsinsaus
1. april 2020
Med litt kakao og sukker i pannekakerøra blir det en skikkelig digg dessert.
Beregn 1-2 pannekaker per person som dessert
10 pannekaker
INGREDIENSER
- 4 dl melk
- 2 egg
- 1 dl sukker
- 2 ss kakao
- 1/2 ts salt
- 1 ts vaniljesukker
- 3,5 dl hvetemel
Sikt hvetemel og kakao og ha det i en bolle sammen med resten. Visp det sammen til en klumpfri røre. La stå på benken å svelle ca 20 minutter. Stekes som vanlige pannekaker
APPELSINSAUS
- Saft av 2 appelsiner
- Skall av 1 appelsin
- 1 ts vaniljesukker
- 5 ss sukker
Bruk et zestjern eller lignende og riv skallet på appelsinen, kun det gule av skallet skal brukes.
Ha alt i en kjele og visp det godt sammen. Kok opp og la det småkoke til det er redusert til halv mengde. Rør innimellom. Avkjøl sausen. Den vil tykne noe under avkjøling.
Server pannekakene lunkne eller kalde med pisket krem eller vaniljeis, hakkede mandler, sjokoladesaus og appelsinsaus.
Forrige
Jegergryte
Nyere