Sjokolademoussekake
Ei mektig men god kake med masse sjokoladesmak. Litt friske bær på toppen passer veldig godt.
1 kake
- 2 pk oreokjeks
- 75 g smør
Smelt smøret og avkjøl det litt. Hakk kjeksen og bland i det smeltede smøret.
Legg en kakering på 24 cm på et fat og hell kjeksen oppi. Trykk det utover så det dekker hele bunnen. Sett tilside.
- 200 g kokesjokolade, grovhakket
- 3 dl kremfløte
- 3 egg
- 2 doble daim
Ha 1 dl av fløten i en kjele sammen med kokesjokoladen. Smelt dette på lav varme, rør ofte. Avkjøl
Pisk resten av fløten til krem.
Skill eggene og stivpisk eggehvitene.
Hakk daim.
Rør eggeplommene i den avkjølte sjokoladeblandingen. Rør inn krem. Vend forsiktig inn de stivpiskede eggehvitene og daim.
Sett sjokolademoussen litt i kjøleskapet så den stivner noe. Den er litt rennende og uten bunn på kakeringen risikerer man at moussen renner ut. Hell moussen oppå kjeksbunnen og sett kaka i kjøleskapet til den har stivnet, minimum 5 timer.
Pynt kaka med bær før servering. Kan også servere krem ved siden av. Jeg tok av 2 kjeks og hakket de og la oppå.
Bruk den kokesjokoladen du liker best, lys eller mørk. Jeg har brukt Dronningsjokolade.