Baking,  Kaker

Sirupskake

Dette er en av de gode gamle langpannekakene. Litt usikker på hvor denne oppskriften er fra men min mor har bakt denne i alle år og hun har nå passert 80. Kaka er lett krydret og siden den er uten egg passer den godt for de som ikke kan spise det.

1 langpanne, 30×40 cm

INGREDIENSER

  • 950 g hvetemel
  • 450 g sukker
  • 3 ts natron
  • 1,5 ts malt ingefær
  • 1 ts sort pepper
  • 5 ss appelsinmarmelade
  • 3 dl mørk sirup
  • 8 dl kulturmelk

Rør sammen det tørre og tilsett resten. Rør det godt sammen.

Kle ei langpanne på 30×40 cm med bakepapir og hell røra oppi.

Stekes midt i ovn på 180 grader i ca 35 minutter.

Fin å fryse

TIPS

  • Er du glad i anis kan 1 ts tilsettes i røra
  • 3 dl sirup tilsvarer en boks á 500 g
  • Mørk sirup skal være tilgjengelig hele året men får du ikke tak i mørk kan lys brukes. Kaka vil da bli noe søtere

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *