Sirupskake
4. august 2020
Dette er en av de gode gamle langpannekakene. Litt usikker på hvor denne oppskriften er fra men min mor har bakt denne i alle år og hun har nå passert 80. Kaka er lett krydret og siden den er uten egg passer den godt for de som ikke kan spise det.
1 langpanne, 30×40 cm
INGREDIENSER
- 950 g hvetemel
- 450 g sukker
- 3 ts natron
- 1,5 ts malt ingefær
- 1 ts sort pepper
- 5 ss appelsinmarmelade
- 3 dl mørk sirup
- 8 dl kulturmelk
Rør sammen det tørre og tilsett resten. Rør det godt sammen.
Kle ei langpanne på 30×40 cm med bakepapir og hell røra oppi.
Stekes midt i ovn på 180 grader i ca 35 minutter.
Fin å fryse
TIPS
- Er du glad i anis kan 1 ts tilsettes i røra
- 3 dl sirup tilsvarer en boks á 500 g
- Mørk sirup skal være tilgjengelig hele året men får du ikke tak i mørk kan lys brukes. Kaka vil da bli noe søtere
Forrige
Lunsjkaker
Nyere