Baking,  Brød og Rundstykker,  Frokost/lunsj

Scones

På en liten halvtime har man nystekte scones, supert til helgefrokosten eller når man har glemt å kjøpe brød. Tradisjonelt serveres scones med clotted cream og syltetøy, men smør og syltetøy er like godt.

Antallet man får her kommer litt an på hvor stort glass/utstikker man bruker. Jeg bruker et helt vanlig kjøkkenglass.

20 stk

INGREDIENSER

  • 5 dl melk
  • 700 g hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 4 ts bakepulver
  • 100 g smør
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Bland det tørre sammen i en bolle. Del smøret i terninger og smuldre det inn. Tilsett melk og rør det raskt sammen. Ikke jobb for mye med deigen, det fører til tørre scones.

Ha deigen på melet underlag og klapp den utover til en 2 cm tykk leiv. Bruk et glass eller lignende og trykk ut rundinger. Kna deigen lett sammen igjen og fortsett å trykke ut rundinger til all deigen er brukt. Legg de på et stekebrett med bakepapir og stek midt i ovnen på 225 grader i ca 13 minutter.

Kan fryses både stekte og ustekte. Stekte avkjøles helt og pakkes i plast. Tines på benken og varmes et par minutter i stekeovnen. Ustekte settes rett fra fryseren inn i forvarmet ovn, beregn ca 3 minutter ekstra steketid. Begge variantene gir et like godt resultat.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *