Rundstykker med søtpotet
8. juli 2019
Poteter i brød og rundstykker gjør baksten ekstra saftig og godt. Her har jeg brukt søtpoteter og de gir også en flott farge på bakverket.
24 stk
INGREDIENSER
- 1 søtpotet
- 1 pose tørrgjær
- 6 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 2 ss nøytral olje
- 100 g havregryn
- 200 g grovt mel
- 750 g hvetemel
Skrell potetene og del i mindre biter. Kok de møre, hell av vannet og avkjøl litt. Mos potetene med en gaffel og ha de i bakebollen sammen med resten. Eltes med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i 24 like deler. Jeg veier hvert emne til ca 100 gram. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.
Forrige
Innbakte pølser
Nyere