Baking,  Brød og Rundstykker

Rundstykker med søtpotet

Poteter i brød og rundstykker gjør baksten ekstra saftig og godt. Her har jeg brukt søtpoteter og de gir også en flott farge på bakverket.

24 stk

INGREDIENSER

  • 1 søtpotet
  • 1 pose tørrgjær
  • 6 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 2 ss nøytral olje
  • 100 g havregryn
  • 200 g grovt mel
  • 750 g hvetemel

Skrell potetene og del i mindre biter. Kok de møre, hell av vannet og avkjøl litt. Mos potetene med en gaffel og ha de i bakebollen sammen med resten. Eltes med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen og del deigen i 24 like deler. Jeg veier hvert emne til ca 100 gram. Form til rundstykker og legg dem på et stekebrett med bakepapir. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter. Avkjøl på rist. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *