Rullekake
Så enkelt og så godt. Rullekake er veldig enkelt å lage og ikke tar det lang tid heller, en halvtimes tid bare.
Alt av syltetøy passer så her er det bare å bruke det man har. Det eneste man bør passe på er at syltetøyet er tykt.
- 4 egg
- 125 g sukker
- 125 g hvetemel
- 1/2 ts bakepulver
Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen.
Kle et stekebrett på ca 35×40 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre røra utover.
Stekes på 200 grader, midt i ovn i ca 8 minutter.
Legg et bakepapir på benken og strø på litt sukker. Hvelv rullekakebunnen oppå og trekk forsiktig av bakepapiret. Rull kaka sammen fra langsiden og rull den inn i bakepapir. La ligge til den er kald.
Rull ut bunnen og smør på syltetøy, ca 4 ss, rull sammen.
Ved å rulle bunnen mens den er varm minsker risikoen for at den sprekker.