Baking,  Kaker

Rullekake

Så enkelt og så godt. Rullekake er veldig enkelt å lage og ikke tar det lang tid heller, en halvtimes tid bare.

Alt av syltetøy passer så her er det bare å bruke det man har. Det eneste man bør passe på er at syltetøyet er tykt.

  • 4 egg
  • 125 g sukker
  • 125 g hvetemel
  • 1/2 ts bakepulver

Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Sikt inn mel og bakepulver og vend det forsiktig sammen.

Kle et stekebrett på ca 35×40 cm med bakepapir og hell røra oppi, bre røra utover.

Stekes på 200 grader, midt i ovn i ca 8 minutter.

Legg et bakepapir på benken og strø på litt sukker. Hvelv rullekakebunnen oppå og trekk forsiktig av bakepapiret. Rull kaka sammen fra langsiden og rull den inn i bakepapir. La ligge til den er kald.

Rull ut bunnen og smør på syltetøy, ca 4 ss, rull sammen.

Ved å rulle bunnen mens den er varm minsker risikoen for at den sprekker.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *