Rugstykker
Et saftig og godt brytebrød med god smak av rug. Jeg bruker ofte å lage sånne typer brød, flatt og enkelt å smøre. Del i to som vanlige rundstykker og topp med ditt favorittpålegg, eller spis det som en real sandwich.
12 stk
INGREDIENSER
- 5 dl lunkent vann
- 1 ts salt
- 1 pose tørrgjær
- 2 ss sirup, gjerne mørk
- 2 ts chiafrø
- 250 g rugmel, gjerne halvparten fin/grov
- 400 g hvetemel
Ha alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Deigen skal være litt klissete, resultatet blir bedre hvis det ikke er for mye mel i deigen. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Smør eller kle ei lita langpanne, ca 25×35, med bakepapir og ha deigen oppi. Trykk den utover så den dekker hele bunnen. Bruk en pizzaskjærer og del i 12 ruter. Legg et klede over og la den etterheve ca 30 minutter.
Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 20 minutter. Avkjøl på rist. Fint å fryse.