Rømmegrøt
8. juli 2019
Rømmegrøt er sommermat nummer 1, men her i huset spiser vi det gjerne hele året. Nydelig mat som er klar til å spises på 20 minutter, raskere kan det vel nesten ikke gjøres.
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 1 beger seterrømme (300 g)
- 3 dl kremfløte
- Salt
- 3 ss hvetemel
Ha rømme og fløte i en kjele og pisk det godt sammen. Kok opp og la det småkoke i 10 minutter, rør ofte. Pisk inn hvetemel og smak til med salt.
Nå skal grøten koke uten å røres i så smøret kommer ut, det tar ikke mer enn et par minutter. Hvor mye smør du ønsker å koke ut er frivillig, noen koker ut mye og serverer ved siden av grøten. Jeg tar den med en gang smøret kommer for det syns jeg er best.
Server med sukker og kanel, spekemat eller med kokt fisk som vi gjør her i Østerdalen. Det er nydelig mat uansett.
Forrige