Risk
8. juli 2019
Risk eller potetrisk som det også kalles er en god, gammel tradisjonsrett. Risk er best om den lages på gamle poteter så denne retten ble laget mye på senvinteren. Den gang ble det ikke sløst med egg og melk men de ble laget med vann og det melet man hadde. Tilbehøret varierte nok litt etter hva man hadde men flesk ble nok brukt mest, sukker hadde vel de færreste. Et glass kald melk er godt til.
8 – 10 stk
INGREDIENSER
- 450 g rå poteter
- 2 egg
- 4 dl melk
- 3 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
Skrell potetene og rasp de på den fine siden av et rivjern, rør inn resten. Stekes som pannekaker men røra må hjelpes utover i panna, de flyter ikke utover av seg selv. Bruk litt over middels varme.
Jeg spiser dem nystekte med sukker på
Forrige
Flesk og duppe
Nyere
2 kommentarer
Connie
Hva slags type poteter anbefaler du? Kokefaste eller melne?
Gro
Kokefaste er best