Jul,  Kjøtt,  Middag

Ribbe

Den klassiske måten å tilberede ribbe på.

Jeg bruker tynnribbe. Steketiden blir lik uansett vekt på ribba.

Syns du det er vanskelig å rute svoren kan man vente med det til etter damping, det gjør alltid jeg. Da er svoren myk og det er mye enklere.

Krydre ribba godt med salt og pepper, pakk inn og la ligge i kjøleskapet 2-3 dager.

Legg ribba på ei rist med svoren opp og bygg opp i midten under ribba så fettet renner av under steking, lag en ball av alu.folie eller bruk ei skål som tåler varmen. Hell 3 dl varmt vann i langpanna, sett rista med ribba oppå langpanna og dekk med alu.folie. Damp ribba på 230 grader i 45-60 minutter.

Fjern folien og rut svoren hvis du ikke gjorde det først, senk temperaturen til 200 grader og stek videre i 1-1,5 time. Fyll etter med vann i langpanna underveis.

Har ikke svoren poppet kan man bruke grillelementet men pass godt på, veien til svidd svor er kort.

La ribba hvile 20 minutter før den skjæres i biter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *