
Rabarbrasuppe

Rabarbra er noe av det beste med sommeren. Veldig anvendelig er den også, pai, kaker, syltetøy og grøt eller hva med suppe sånn som jeg har laget her.
Rabarbra kan fint fryses så pass på å høst så mye som mulig, del i små biter og frys i passelige porsjoner. Det sies at rabarbra er best før sankthans men blir blomsten fjernet og den høstes regelmessig er den god hele sommeren. Unge stilker trengs ikke skrelles før bruk.
INGREDIENSER
- 100 g rabarbra
- 3,5 dl vann
- Ca 1 dl sukker
- 1/2 ts kanel
- 1/2 ts vaniljesukker
Del rabarbra i ca 2 cm lange biter og ha det i en kjele sammen med vannet. Kok opp og la det småkoke til rabarbraen har kokt i stykker, ca 5 minutter.
Mengde sukker kommer litt an på hvor søtt man liker det og hvor sur rabarbraen er, men start med halvparten og smak deg frem. Tilsett kanel og vaniljesukker.
Spises varm eller kald, også god å drikke til mat, feks frokost.


Marsipankake med mangofyll

Tropisk aroma
Du vil kanskje også like

Kransekakestenger
4. desember 2019
Lunsjkaker
30. juli 2020