Rabarbrakake
12. juli 2019
En nydelig kake med en frisk smak av rabarbra. Veldig god som den er men det blir ekstra godt med is eller vaniljesaus attåt.
INGREDIENSER
- 2 egg
- 250 g sukker
- 3 dl melk
- 350 g hvetemel
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
Ha alt i en bolle og miks det sammen med en håndmikser. Ha bakepapir i bunnen på ei rundform på 24 cm og smør kantene. Hell røra oppi.
- 200 g rabarbra
- 2 ss brunt sukker
- Kanel
- Perlesukker
Del rabarbra i 1-2 cm store biter og fordel den oppå deigen i forma.
Strø på brunt sukker, kanel og perlesukker.
Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.
Den er like god både lunken og kald. Kaka kan også fryses.
VANILJESAUS
- 3 dl melk
- 2 dl fløte
- Frø fra 1 vaniljestang
- 2 egg
- 1/2 dl sukker
- 1/2 ts maisenna
Ha alt i en kjele. Varm opp på middels varme under konstant røring til det tykner. Ta kjelen av plata rett før det koker. Sil blandingen over i en ren bolle. Avkjøles i vannbad, rør innimellom for å unngå snerk. Den tykner mer ved avkjøling.
Forrige
Kålruletter
Nyere