Baking,  Kaker

Rabarbrakake

En nydelig kake med en frisk smak av rabarbra. Veldig god som den er men det blir ekstra godt med is eller vaniljesaus attåt.

INGREDIENSER

  • 2 egg
  • 250 g sukker
  • 3 dl melk
  • 350 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 2 ts vaniljesukker

Ha alt i en bolle og miks det sammen med en håndmikser. Ha bakepapir i bunnen på ei rundform på 24 cm og smør kantene. Hell røra oppi.

  • 200 g rabarbra
  • 2 ss brunt sukker
  • Kanel
  • Perlesukker

Del rabarbra i 1-2 cm store biter og fordel den oppå deigen i forma.

Strø på brunt sukker, kanel og perlesukker.

Stekes midt i ovnen på 180 grader i ca 50 minutter.

Den er like god både lunken og kald. Kaka kan også fryses.

VANILJESAUS

  • 3 dl melk
  • 2 dl fløte
  • Frø fra 1 vaniljestang
  • 2 egg
  • 1/2 dl sukker
  • 1/2 ts maisenna

Ha alt i en kjele. Varm opp på middels varme under konstant røring til det tykner. Ta kjelen av plata rett før det koker. Sil blandingen over i en ren bolle. Avkjøles i vannbad, rør innimellom for å unngå snerk. Den tykner mer ved avkjøling.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *