Pulled pork
9. desember 2021
Veldig kjekt å ha porsjoner med pulled pork i fryseren, den kan brukes til så mye godt. Alt fra sandwich, salat, i burgerbrød, på pizza og mye annet.
Bruk helst svinenakke men får du ikke tak i det kan stek brukes, fjern da svoren.
Pr. kg kjøtt
- 2 ss brunt sukker
- 1 ss røkt paprika
- 1,5 – 2 ts salt
- 1/2 ts sort pepper
- 1/2 ts hvitløkspulver
- 1/2 ts løkpulver
- 1/2 ts chili grovmalt (krydder)
- 1 dl øl
Bland krydder og sukker sammen og gni kjøttet inn med det. Legg i ei form, dekk med plast og sett i kjøleskapet natta over.
Fjern plasten og legg kjøttet over i ei ildfast form, hell på øl.
Dekk forma med lokk eller alu.folie
Stekes på 110 grader til kjernetemperatur ca 85, hos meg tar det ca 8 timer. La kjøttet hvile 20 minutter.
Løft kjøttet ut og riv det fra hverandre med 2 gafler. Tilsett litt av krafta, akkurat nok til at kjøttet føles fuktig.
Avkjøles helt og fryses i porsjoner.