Prinsessekake
Snurrer satt tett sammen i ei form med masse vaniljekrem i, blir vel nesten ikke bli bedre.
Jeg har stekt den i ei paiform på 27 cm men her kan man bruke den forma man har. Springform eller ei ildfast form funker like bra.
1 stk
INGREDIENSER
- 2,5 dl melk
- 1 ss tørrgjær
- 50 g sukker
- 1 egg
- 1 ts kardemomme
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 400 g hvetemel
Lunk melk til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, eltes 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 1 time.
FYLL
- Sukker
- Kanel
- 150 g rosiner
- 2-3 dl vaniljekrem
- Egg til pensling
Ha deigen på melet underlag og kjevle den ut til et rektangel på ca 50×30. Strø på sukker, kanel og rosiner. Rull sammen fra langsiden og del i 10 biter. Settes i ei bakepapirkledd form, de skal stå ganske tett. Legg et klede over og hev 30 minutter.
Ha vaniljekremen i en sprøytepose og sprøyt krem litt her og der. Har du ikke sprøytepose går det greit med ei skje.
Pensle med sammenvispet egg. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 30 minutter. Avkjøl på rist.
Ha på melisglasur når kaka er avkjølt.
Kan fryses.