Prinser
Småkaker av det gode gamle slaget. Disse pynter opp ethvert kakefat og bør absolutt inngå i kakebakinga til jul.
Ca 45 stk
INGREDIENSER
- 50 g sukker
- 175 g romtemperert smør
- 250 g hvetemel
- 1 eggeplomme
- 1,5 ss iskaldt vann
Smuldre sukker, smør og hvetemel sammen. Tilsett eggeplommen og vann og kna det raskt sammen. Deigen skal være litt tørr/smuldrete så ikke tilsett mere væske. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i 2 timer.
Til pensling/topping
- 1 eggehvite
- Ca 50 g finhakkede mandler
- Perlesukker
Kna deigen til den blir myk og kjevle ut til en så tynn leiv som mulig. Jo tynnere jo sprøere blir kakene, jeg lar de være maks 3 mm tykke.
Bruk et kjøkkenglass eller lignende og trykk ut rundinger. Legges på et stekebrett med bakepapir. Pensle på litt eggehvite og strø på mandler og perlesukker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 8-12 minutter, de skal såvidt begynne å bli gylne.
Avkjøles helt på rist før de legges over i en tett kakeboks av metall.