Baking,  Jul,  Småkaker og kjeks

Prinser

Småkaker av det gode gamle slaget. Disse pynter opp ethvert kakefat og bør absolutt inngå i kakebakinga til jul.

Ca 45 stk

INGREDIENSER

  • 50 g sukker
  • 175 g romtemperert smør
  • 250 g hvetemel
  • 1 eggeplomme
  • 1,5 ss iskaldt vann

Smuldre sukker, smør og hvetemel sammen. Tilsett eggeplommen og vann og kna det raskt sammen. Deigen skal være litt tørr/smuldrete så ikke tilsett mere væske. Dekk bollen med plast og sett i kjøleskapet i 2 timer.

Til pensling/topping

  • 1 eggehvite
  • Ca 50 g finhakkede mandler
  • Perlesukker

Kna deigen til den blir myk og kjevle ut til en så tynn leiv som mulig. Jo tynnere jo sprøere blir kakene, jeg lar de være maks 3 mm tykke.

Bruk et kjøkkenglass eller lignende og trykk ut rundinger. Legges på et stekebrett med bakepapir. Pensle på litt eggehvite og strø på mandler og perlesukker. Stekes midt i ovnen på 200 grader i 8-12 minutter, de skal såvidt begynne å bli gylne.

Avkjøles helt på rist før de legges over i en tett kakeboks av metall.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *