Potetlefser
Lefser er godt med pålegg på eller som tilbehør til middag. Her i huset er den selvskreven til julemiddagen.
Jeg har ei takke som er 46 cm og får 14 lefser.
INGREDIENSER
- 2 kg poteter, f.eks Beate
- 1,5 dl seterrømme
- 1,5 dl kremfløte
- 50 g smør
- 1 ts salt
- Ca 1 kg hvetemel + litt til utbaking
Kok potetene og avkjøl de til de er lunkne. Skrell potetene og strø saltet over. Mal potetene. Smelt smøret og ha det oppi potetene sammen med rømme og fløte. Rør det sammen.
Det er enklest å kjevle ut hvis man har et bakeunderlag som egner seg til dette. Jeg kjøpte mitt der hvor de selger gardiner.
Ha halvparten av melet på benken og ta halvparten av potetblandingen oppå og kna det godt sammen. Del i 7 like deler og kjevle hver del ut så tynt du klarer. Jeg bruker ei bakerulle med rutemønster.
Stekes på høy varme på ei takke. Den skal få lysebrune prikker på begge sider. Børst av takka mellom hver lefse. Avkjøl mellom to kleder.
Gjenta med resten av potetblandingen. Deigen blir bløt av å ligge, derfor blandes melet i halvparten om gangen.
Pakkes i plast og fryses.
Én kommentar
Johan Erlandsen
Vi maler potetene to ganger sammen med saltet,i tillegg ei god ss sirup,kan også bruke speltmel🤗