Middag,  Pai og Pizza

Pølsepizza

Dette er den pizzaen vi fikk i barnebursdager da jeg var lita, gjerne med ei flaske Donald brus attåt. Jeg spiser gjerne denne pizzaen enda jeg, syns fortsatt den er god.

1 langpanne

INGREDIENSER

  • 8,5 dl hvetemel
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 3 ss nøytral olje
  • 4 dl lunkent vann

Bland det tørre i en bolle og rør inn olje og vann, jeg bruker ei sleiv og rører det bare raskt sammen. Deigen skal være litt klissete. Dekk bollen med et klede og hev til dobbel størrelse.

Smør et stekebrett med smør eller olje og hell deigen oppå. Trykk deigen utover så den dekker brettet. Dette er litt klissete så dryss på litt mel eller litt olje så det blir enklere. Dekk med et klede og etterhev i 15 minutter. Forstek bunnen midt i ovnen på 225 grader i 15 minutter.

Mens bunnen forsteker forbered fyllet

  • Pizzasaus, ketchup eller tomatpure
  • 5 røkte kjøttpølser uten skinn
  • 1/2 løk
  • 200 g revet ost

Del pølse i biter og finhakk løken.

Smør pizzasaus utover den forstekte bunnen, ha på pølse og løk og strø på ost. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 15 minutter.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *