Pølse og pastagrateng
12. april 2021
Grateng er enkel og god mat, alt i ei form er også veldig praktisk.
3 porsjoner
INGREDIENSER
- 350 g røkte kjøttpølser eller grillpølser
- 1/2 brokkoli
- 200 g pastaskruer
- 1 løk
Pasta kokes etter anvisning på posen.
Skrell og hakk løken, stek den myk i litt smør
Del pølse i biter og brokkoli i små buketter.
Ha alt over i ei ildfast form.
- 2 ss smør
- 2 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 100 g revet ost
- Salt og pepper
Smelt smøret og rør inn hvetemel, spe med melk, kok opp og la det småkoke et par minutter. Rør hele tiden så det ikke svir seg i bunnen.
Ta kjelen av plata og rør inn halvparten av osten, smak til med salt og pepper.
Hell sausen over i forma og bland alt sammen. Topp med resten av osten.
Stekes midt i ovn på 200 grader i ca 20 minutter.
Server gjerne brød eller rundstykker attåt
Forrige