Polarbrød – halvgrove
Polarbrød passer like godt til både frokost og i matpakka. Del i to eller bare topp med salat og godt pålegg. Her er det også litt grovt mel og havregryn i så da holder man seg mett lenger.
10 stk
INGREDIENSER
- 2 dl melk
- 2 dl vann
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 1 pose tørrgjær
- 1 ts salt
- 1 ts sukker
- 50 g havregryn
- 200 g sammalt hvete, fin
- 300 g hvetemel
Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, elt 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 10 like deler. Trykk eller kjevle de ut til rundinger, ca 1 cm tykke. Prikk med en gaffel. Legg et klede over og la de hvile 15 minutter.
Mens polarbrødene hviler sett et usmurt stekebrett inn i ovn og skru på ovn på 250 grader.
Ta ut brettet og legg noen polarbrød på, max 5 om gangen, og stek dem på nest øverste rille i 5-8 minutter. Gjenta med resten. Avkjøl på rist med et klede over så de holder seg myke. Fine å fryse.