Baking,  Brød og Rundstykker

Polarbrød – halvgrove

Polarbrød passer like godt til både frokost og i matpakka. Del i to eller bare topp med salat og godt pålegg. Her er det også litt grovt mel og havregryn i så da holder man seg mett lenger.

10 stk

INGREDIENSER

  • 2 dl melk
  • 2 dl vann
  • 50 g romtemperert smør i terninger
  • 1 pose tørrgjær
  • 1 ts salt
  • 1 ts sukker
  • 50 g havregryn
  • 200 g sammalt hvete, fin
  • 300 g hvetemel

Lunk melk og vann til fingervarmt og ha det i bakebollen sammen med resten, elt 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, del i 10 like deler. Trykk eller kjevle de ut til rundinger, ca 1 cm tykke. Prikk med en gaffel. Legg et klede over og la de hvile 15 minutter.

Mens polarbrødene hviler sett et usmurt stekebrett inn i ovn og skru på ovn på 250 grader.

Ta ut brettet og legg noen polarbrød på, max 5 om gangen, og stek dem på nest øverste rille i 5-8 minutter. Gjenta med resten. Avkjøl på rist med et klede over så de holder seg myke. Fine å fryse.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *