Pai og Pizza

Pizzabunn – langpanne

En luftig, tykk og god pizzabunn, klar til å toppes med nettopp din favoritt-topping.

Med denne bunnen er det minimalt med jobb, ingen lang elting. For at det ferdige resultatet skal bli bra og alt skal bli gjennomstekt bør bunnen forstekes før den toppes. Man ender med en skikkelig god bunn, litt sånn 80-talls pizza.

1 langpanne

INGREDIENSER

  • 4 dl lunkent vann
  • 1 ts salt
  • 3 ss olje
  • 1 pose tørrgjær
  • 8 dl hvetemel (ca 450 g)

Rør gjæren inn i melet. Ha alt i en bolle og rør det raskt sammen med ei sleiv, deigen skal være litt klissete. Dekk bollen med et klede og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.

Smør et stekebrett, ca 30×40, og hell deigen oppå. Ha litt olje på fingrene og trykk deigen utover så den dekker hele stekebrettet. Legg et klede over og la den etterheve ca 15 minutter.

Stekes midt i ovnen på 225 grader i 12-15 minutter, til den har fått små gylne flekker.

Nå er det bare å toppe bunnen med det du måtte ønske og steke den videre på samme temperatur til osten er smeltet og gyllen.

Her er det brukt tomatsaus, løk, kjøttdeig og ost.

Oppskrift på tomatsaus finnes her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *