Pizza med biff og bearnaise
Vet ikke helt hvem som kom på denne kombinasjonen, men mistenker at det var noen som ikke klarte å bestemme seg for hva som skulle lages til middag. Uansett så har denne kombinasjonen blitt veldig populær, spesielt blant den yngre garde. Jeg har brukt hvitløk og peppermarinert minuttbiff men her kan du bruke den biffen du vil.
1 langpannepizza
INGREDIENSER
- 4 dl lunkent vann
- 2 ss nøytral olje
- 1 ss tørrgjær
- 1 ts salt
- 650 g hvetemel
Bland alt i en bolle og elt med kjøkkenmaskin i 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter. Ha deigen på melet underlag og kna den lett sammen, kjevle den ut så den passer stekebrettet. Smør stekebrettet med smør eller olje og løft deigen oppå. Dekk med et klede og etterhev ca 30 minutter.
- 6-7 ss pizzasaus
- 200 g revet ost
- 1/2 rødløk i skiver
- 5 cm purre i ringer
- 2 håndfuller frossen pommes frites
- Bearnaisesaus
- 3-400 g biff
Smør pizzasaus utover bunnen. Ha på ost, rødløk og purre. Fordel pommes frites over og ringle over litt bearnaisesaus. Stekes midt i ovnen på 225 grader i ca 30 minutter. Stek biffen mens pizzaen steker. Skjær den i tynne strimler og legg oppå den nystekte pizzaen. Server resten av bearnaisesausen ved siden av for de som ønsker ekstra saus oppå.