Pavlova med multekrem
Pavlova er kjempegodt og en super ting å lage når man har igjen multekrem. En flott kake eller dessert.
INGREDIENSER
- 3 eggehviter
- 1 ts eddik
- 2 dl sukker
- 1 ts maisenna
- 1 ts vaniljesukker
Sett ovn på 250 grader
Pisk eggehvitene og eddik stivt. Rør sammen sukker, maisenna og vaniljesukker og tilsett dette litt og litt mens maskinen går. Pisk det helt stivt.
Ha massen over på et bakepapir og bre det utover til en runding, 20-24 cm. Settes inn midt i ovn, skru ned varmen til 100 grader og stek i 1 time. Løsne den forsiktig fra papiret og avkjøl helt.
- 400 g multer
- 1/2 dl sukker
Dette gis et raskt oppkok. Avkjøles helt.
- 2 dl fløte
- 2 ss sukker
- 1 ts vaniljesukker
Dette piskes til krem. Rør forsiktig inn halvparten av de avkjølte multene.
Legg marengsen på et fat og bre forsiktig over multekremen. Ha resten av multene på toppen.
Krumkaker er godt til.
- 1 egg
- Sukker
- Smør
- Hvetemel
- 1/4 ts kardemomme
- 2 ss kaldt vann
Vei egget med skallet på. Vei opp samme mengde med smør, sukker og hvetemel.
Smelt smøret og avkjøl det. Pisk egg og sukker til eggedosis og vend inn mel, kardemomme og smør. Rør inn kaldt vann. Stekes i krumkakejern, ca 1 ss per stk. Denne mengden gir 8-10 krumkaker.