Pappas beste loff
10. august 2020
Min far var veldig flink på kjøkkenet, han både bakte og lagde mat. Den oppskrifta alle ville ha var på loffen, den var viden kjent. Jeg var så heldig å få den før han ble borte og nå har jeg tenkt å dele den med dere.
3 loff
INGREDIENSER
- 8 dl kulturmelk
- 1 pose tørrgjær
- 1 egg
- 50 g romtemperert smør i terninger
- 2 ss sukker
- 2 ts salt
- 1,2 kg hvetemel
- Til pensling: egg og valmuefrø
Lunk melka til fingervarm og ha den i bakebollen sammen med resten. Elt med kjøkkenmaskin i minimum 10 minutter. Dekk bollen med plast og hev til dobbel størrelse, ca 45 minutter.
Hell deigen på melet underlag og del den i 3. Form til brød og legg dem i godt smurte brødformer. Legg over et klede og hev til de har doblet seg, ca 30 minutter.
Pensle med egg og strø på valmuefrø. Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter. Ta brødene ut av formene og avkjøl på rist. Fine å fryse.
- Kulturmelk kan byttes ut med kefir
- Mine brødformer er på 1,8 liter
- Har du ikke kjøkkenmaskin kan smøret smeltes, da blir det lettere å kna deigen sammen
Forrige
Småbrisene nektariner
Nyere