Panna cotta med klementinsaus
En god avslutning på et godt måltid. Fløyelsmyk panna cotta med en frisk og god saus. Rett og slett knallgodt er det.
4 porsjoner
INGREDIENSER
- 3 dl fløte
- 1 dl melk
- 1/2 dl sukker
- 1 vaniljestang
- Skall av 1 klementin (kun det gule)
- 3 gelatinplater
Legg gelatinplatene i en bolle med vann og la de ligge ca 5 minutter.
Splitt vaniljestanga og skrap ut frøa. Ha dem og stanga i en kjele sammen med fløte, melk, sukker og klementinskall og kok opp. Ta kjelen av plata, klem ut vannet av gelatinplatene og visp dem inn i fløteblandingen til de er helt oppløst. Sil blandingen og fordel det i 4 glass eller skåler. Avkjøl litt, dekk med plastfolie og sett i kjøleskapet til det har stivnet, ca 4 timer. Panna cotta kan med fordel lages dagen i forveien.
KLEMENTINSAUS
- 6 klementiner
- 1 stjerneanis
- 1 kanelstang
- 2 ts sukker
- 1/2 ts potetmel + litt vann
Klem ut saften av 4 klementiner og ha det i en kjele sammen med stjerneanis, kanelstang og sukker. Kok opp og la det koke et par minutter. Rør potetmel ut i litt vann og visp det inn i sausen mens det koker. Avkjøl sausen helt.
Skjær av skallet på de 2 siste klementinene og skjær ut filetene.
Ta ut stjerneanisen og kanelstanga og fordel sausen over panna cottaen. Legg filetene av klementin oppi og nyt