Fugl,  Middag

Panert kylling med sursøt saus

Sprø og god kylling med en digg saus. Sursøt saus skal egentlig inneholde ananas men grunnet allergi må den utelates. Jeg har brukt eplejuice men den kan byttes med ananas om ønskelig. Tilsett gjerne litt av frukten i sausen også.

3-4 porsjoner

INGREDIENSER

  • 2 kyllingfileter
  • 1,5 dl hvetemel
  • Salt og pepper
  • 2 egg
  • Ca 3 dl panko

Del kyllingfiletene i strimler eller skiver.

Ha mel, salt og pepper i en bolle. Visp sammen egg og ha i en bolle. Ha panko i en bolle.

Vend kylling først i hvetemel, så i eggene og tilslutt i panko. Stekes i ei stekepanne til de er gylne på begge sider og kyllingen er gjennomstekt.

Saus:

  • 2 dl kraft eller buljong av kylling/høne
  • 2 dl eplejuice
  • 2 ss tomatpure
  • 1 ss soyasaus
  • 3 ss eddik
  • 3 ss sukker
  • 1 liten gulrot
  • 1/2 rød paprika
  • 1 liten løk
  • 1 boks vannkastanjer
  • 2 ts maisenna

Skrell og del gulrot i tynne skiver. Skrell og del løk i mindre biter, del paprika i mindre biter. Hell av vannet av vannkastanjene.

Kok opp kraft og eplejuice, rør inn tomatpure og soyasaus. Tilsett gulrot, løk og paprika og la det småkoke noen minutter til grønnsakene er møre. Smak til med eddik og sukker. Rør maisenna ut i litt kaldt vann og rør dette inn. Tilsett vannkastanjer, kok opp og la det småkoke et par minutter. Smak eventuelt til med salt.

Ris passer godt til

2 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *