Pai med vaniljekrem og fersken
1. september 2019
INGREDIENSER
- 175 g hvetemel
- 100 g smør i terninger
- 50 g melis
- 1 eggeplomme
- 2-4 ss vann
Ha hvetemel, smør og melis i en foodprossesor og kjør til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, tilsett vann til deigen går sammen.
Trykk deigen ut i ei paiform på ca 22 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Avkjøl bunnen i forma før den forsiktig tas ut.
FYLL
- 2 dl vaniljekrem
- 1,5 dl fløte
- 1/2 boks hermetiske fersken
Pisk fløten til krem og bland med vaniljekrem. Fordel over den kalde paibunnen. Skjær fersken i tykke skiver fordel oppå. Resten av boksen med fersken kan serveres ved siden av.
Forrige