Baking,  Dessert,  Kaker

Pai med vaniljekrem og fersken

INGREDIENSER

  • 175 g hvetemel
  • 100 g smør i terninger
  • 50 g melis
  • 1 eggeplomme
  • 2-4 ss vann

Ha hvetemel, smør og melis i en foodprossesor og kjør til en grynete masse. Tilsett eggeplommen og kjør det sammen, tilsett vann til deigen går sammen.

Trykk deigen ut i ei paiform på ca 22 cm, prikk med en gaffel og sett i kjøleskapet i 30 minutter. Stekes midt i ovnen på 200 grader i ca 20 minutter. Avkjøl bunnen i forma før den forsiktig tas ut.

FYLL

  • 2 dl vaniljekrem
  • 1,5 dl fløte
  • 1/2 boks hermetiske fersken

Pisk fløten til krem og bland med vaniljekrem. Fordel over den kalde paibunnen. Skjær fersken i tykke skiver fordel oppå. Resten av boksen med fersken kan serveres ved siden av.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *