Fugl,  Middag,  Pai og Pizza

Pai med kalkun og brokkoli

Hadde en rest med ferdigstekt kalkun i fryseren og da passer det jo fint å lage pai. Server gjerne med en grønn salat ved siden av

Kalkun kan byttes ut med kylling

1 pai

INGREDIENSER

  • 2,5 dl hvetemel
  • 1/2 ts salt
  • 75 g smør
  • 1 ss revet parmesan
  • 1 eggeplomme
  • 2-3 ss vann

Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett parmesan, eggeplomme og rør det sammen. Tilsett vann, start med 2 ss og rør til det samler seg til en deig.

Trykk deigen ut i ei paiform, ca 27 cm, prikk med en gaffel og sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.

Forstek bunnen midt i ovn på 225 grader i 10-15 minutter. Mens bunnen forstekes forbered fyllet

Senk temperaturen til 200 grader

FYLLET

  • 200 g ferdigstekt kalkun
  • 1 liten løk
  • 1 pk bacon
  • 1/2 brokkoli
  • 100 g revet ost
  • 3 egg
  • 1,5 dl fløte
  • 1 dl creme fraiche

Del kjøttet i biter og brokkoli i små buketter.

Skrell og hakk løken, stek den myk i ei stekepanne.

Del bacon i biter og stek det.

Visp sammen egg, fløte og creme fraiche

Fordel kalkun, løk, brokkoli, bacon og halvparten av osten i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen og topp med resten av osten

Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *