Pai med kalkun og brokkoli
Hadde en rest med ferdigstekt kalkun i fryseren og da passer det jo fint å lage pai. Server gjerne med en grønn salat ved siden av
Kalkun kan byttes ut med kylling
1 pai
INGREDIENSER
- 2,5 dl hvetemel
- 1/2 ts salt
- 75 g smør
- 1 ss revet parmesan
- 1 eggeplomme
- 2-3 ss vann
Kjør hvetemel, salt og smør i en foodprossesor til en grynete masse. Tilsett parmesan, eggeplomme og rør det sammen. Tilsett vann, start med 2 ss og rør til det samler seg til en deig.
Trykk deigen ut i ei paiform, ca 27 cm, prikk med en gaffel og sett forma i kjøleskapet i 30 minutter.
Forstek bunnen midt i ovn på 225 grader i 10-15 minutter. Mens bunnen forstekes forbered fyllet
Senk temperaturen til 200 grader
FYLLET
- 200 g ferdigstekt kalkun
- 1 liten løk
- 1 pk bacon
- 1/2 brokkoli
- 100 g revet ost
- 3 egg
- 1,5 dl fløte
- 1 dl creme fraiche
Del kjøttet i biter og brokkoli i små buketter.
Skrell og hakk løken, stek den myk i ei stekepanne.
Del bacon i biter og stek det.
Visp sammen egg, fløte og creme fraiche
Fordel kalkun, løk, brokkoli, bacon og halvparten av osten i det forstekte paiskallet. Hell over eggeblandingen og topp med resten av osten
Stekes på nederste rille på 200 grader i ca 30 minutter eller til eggestanden har stivnet