Fisk,  Middag

Ovnsbakt ørret med agurksalat

2 porsjoner

INGREDIENSER

  • 250 g ørretfilet
  • 2 skiver sitron
  • Salt og pepper

Krydre fisken med salt og pepper og legg dem i ei ildfast form. Del sitronskivene i to og legg dem rundt fisken. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.

AGURKSALAT

  • 1/2 agurk
  • 2 ss vann
  • 1 ss sukker
  • 1 ss eddik
  • Salt og pepper

Bland vann, sukker og eddik i en bolle, rør til sukkeret er oppløst. Smak til med salt og pepper. Skjær agurk på langs eller i skiver med en ostehøvel og legg det i laken. Vend rundt og la det ligge og trekke smak i 30 minutter.

SANDEFJORDSMØR

  • 1,25 dl fløte
  • 75 g smør
  • Halv håndfull hakket persille
  • Salt, hvit pepper og sitronsaft

Del smøret i terninger. Kok opp fløten og la den koke i 2 minutter, pass på så det ikke koker over. Ta kjelen av platen og visp inn smøret. Tilsett persille og smak til med salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den skille seg.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *