Ovnsbakt ørret med agurksalat
9. juli 2019
2 porsjoner
INGREDIENSER
- 250 g ørretfilet
- 2 skiver sitron
- Salt og pepper
Krydre fisken med salt og pepper og legg dem i ei ildfast form. Del sitronskivene i to og legg dem rundt fisken. Stekes midt i ovnen på 180 grader i 10-15 minutter.
AGURKSALAT
- 1/2 agurk
- 2 ss vann
- 1 ss sukker
- 1 ss eddik
- Salt og pepper
Bland vann, sukker og eddik i en bolle, rør til sukkeret er oppløst. Smak til med salt og pepper. Skjær agurk på langs eller i skiver med en ostehøvel og legg det i laken. Vend rundt og la det ligge og trekke smak i 30 minutter.
SANDEFJORDSMØR
- 1,25 dl fløte
- 75 g smør
- Halv håndfull hakket persille
- Salt, hvit pepper og sitronsaft
Del smøret i terninger. Kok opp fløten og la den koke i 2 minutter, pass på så det ikke koker over. Ta kjelen av platen og visp inn smøret. Tilsett persille og smak til med salt og pepper. Sausen må ikke koke etter at smøret er tilsatt, da vil den skille seg.
Forrige
Polarbrød
Nyere