Ostekake med limemarinerte jordbær
Ostekake er alltid godt. Denne inneholder ikke gele og får da en kremete konsistens.
Det hele toppes med jordbær som er marinert i lime, friskt, søtt og godt.
INGREDIENSER
Bunn:
- 1/2 pk digestive
- 100 g smør
Smelt smøret og knus kjeksen. Bland sammen. Sett en kakering, 24 cm, på et kakefat og trykk kjeksblandingen utover så den dekker hele bunnen.
Ostemassen:
- 2 pk snøfrisk naturell
- 100 g melis
- 2 ts vaniljesukker
- 3 dl fløte
Ha alt i en bolle og pisk det til en tykk krem. Hell det over kjeksbunnen og bre det utover. Dekk med plastfolie, ikke ned på kaka, og sett i kjøleskapet natta over.
Limemarinerte jordbær:
- 1 kurv jordbær
- 4 ss sukker
- 1 lime
Del jordbær i biter og rør inn sukker. Press saften utav limen og riv skallet med et zestjern eller lignende. Bruk kun det grønne av skallet. Ha limesaft og skall i bollen og bland det godt sammen. Sett i kjøleskapet minimum 1 time, bæra skal begynne å safte seg.
Bruk en skarp kniv og før den langs kanten på kaka, løsne ringen og ta den av. Fordel jordbær på toppen rett før servering.