
Ostekake i glass med blåbærlokk
En nydelig dessert eller som porsjonskaker. Blåbær passer veldig godt til ostekake syns jeg, blir både søtt og friskt.
4 glass
INGREDIENSER
SMULDREBUNN
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
- 25 g havregryn
- 50 g smør
Smuldre det sammen og fordel det utover et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger underveis. Det skal bli gyllent. Avkjøles helt.
OSTEMASSE
- 1 boks kremgo naturell (125 g)
- 4 ss melis
- 2 dl fløte
- 2-3 ts sitronsaft
Ha kremost, melis og fløte i en bolle og pisk det til en tykk krem. Smak til med sitron.
BLÅBÆRLOKK
- 200 g frosne blåbær
- 5 ss sukker
- 2 ts maisenna
- Revet skall fra 1 sitron
Bruk et zestjern eller rivjern og riv skallet på sitronen, kun det gule skal brukes.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke ca 2 minutter, det skal tykne. Avkjøles helt.
Fordel smuldrebunnen i 4 glass, ha på ostemassen og avslutt med blåbær.
Tåler fint å stå noen timer i kjøleskapet men den kan også spises med en gang.


Pølse og pastagrateng

Stekt ris med kylling
Du vil kanskje også like

Fiskeform
27. september 2019
Pølse og pastagrateng
12. april 2021