Ostekake i glass med blåbærlokk
En nydelig dessert eller som porsjonskaker. Blåbær passer veldig godt til ostekake syns jeg, blir både søtt og friskt.
4 glass
INGREDIENSER
SMULDREBUNN
- 50 g hvetemel
- 50 g sukker
- 25 g havregryn
- 50 g smør
Smuldre det sammen og fordel det utover et stekebrett med bakepapir. Stek midt i ovn på 225 grader i 5-7 minutter. Rør et par ganger underveis. Det skal bli gyllent. Avkjøles helt.
OSTEMASSE
- 1 boks kremgo naturell (125 g)
- 4 ss melis
- 2 dl fløte
- 2-3 ts sitronsaft
Ha kremost, melis og fløte i en bolle og pisk det til en tykk krem. Smak til med sitron.
BLÅBÆRLOKK
- 200 g frosne blåbær
- 5 ss sukker
- 2 ts maisenna
- Revet skall fra 1 sitron
Bruk et zestjern eller rivjern og riv skallet på sitronen, kun det gule skal brukes.
Ha alle ingrediensene i en kjele og kok opp under omrøring. La det småkoke ca 2 minutter, det skal tykne. Avkjøles helt.
Fordel smuldrebunnen i 4 glass, ha på ostemassen og avslutt med blåbær.
Tåler fint å stå noen timer i kjøleskapet men den kan også spises med en gang.